Kaukaan pääty – terapiaa kahden viikon välein

Lauantaina 28.12.2019 lähdimme vanhoja muistellen Marko Koskisen kanssa vieraspeliin, KalPa-SaiPa. Markon roolina oli Radio Cityn otteluselostus eli hänelle kiertäminen oli arkipäivää. Minä taas en vieraspeleissä viime vuosina ole käynyt kuin satunnaisesti.

Aikoinaan peräkkäisten otteluiden putki, harjoitus- ja sarjapelit sekä ulkomaat ja kotimaiset kaukalot huomioiden, oli reippahasti yli 200 peräkkäistä ottelua. Ja tämä kaikki siviilitöiden ohella, useimmiten Koskisen kanssa.

Tuona lauantaina Marko otti esiin monta kertaa aiemminkin heittämänsä ajatuksen podcastista, SaiPaa käsittelevästä podcastista. Olin kieltäytynyt, olin pohtinut, olin epäillyt (itseäni). Nyt ajatus jäi muhimaan ja viimeisen kipinän sain Koskisen kommentaattorina toimimisesta. Jutteluhan oli kivaa ja kenties harjoiteltavissa sellaiseksi, että siitä myös muut pitävät.

Tästä lähti lopullisesti rakentumaan podcastimme Kaukaan pääty, jota on tehty tammikuun lopusta lähtien toistakymmentä jaksoa. Aiheina vain ja ainoastaan SaiPa erilaisista kulmista höystettynä sopivilla rönsyillä sitä sun tätä. Mitä nyt kahden hyvin toisensa tuntevan ihmisen väliseen puheeseen muutenkin tulee. Vähemmän kontrollia ja enemmän Vuoksen virtaa (yhteinen Etelä-Karjala).

Itse ohjelman sisältöön en pureudu sen tarkemmin. Tero Lehterä on saanut runtua useammassa jaksossa ja ainoastaan siksi, että hän on sen ammatillisesti ansainnut. Pelaajista on puhuttu, otteluita puitu ja nyt koronan kuristuksessa muisteltu paljon vanhoja. Välillä aiheet ovat tulleet ilmaiseksi syliin ja välillä on tarvittu kahden keski-ikäistyvän ukon päiden kolisemista yhteen. Kipinöitä ei ole paljon syntynyt, mutta muutama hyvä ajatus kuitenkin.

Podcast on osoittautunut todella terapeuttiseksi. Paljon isommaksi, kuin lähtötilanteessa alkuvuodesta osasi odottaa. Minulla, kuten muillakin urheilusta kirjoittavilla tai sitä muuten käsittelevillä kollegoilla, tippui kalenterista maaliskuun puolivälissä kalenterimerkintöjä monen kuukauden ajalta, paljon juttukeikkoja meni ja tuloja jäi saamatta. Samalla pysähtyi liveurheilu kaikkialla maailmassa ja tuon tyhjiön täyttämiseen Kaukaan Pääty on ollut parasta lääkettä. Ajatustyötä, pohdiskelua, näkökulmien hakemista tutusta aiheesta, josta tietää valtavasti ja jonka sanallistaminen on tutun ympäristön kautta helppoa. Turvallista ja mukavaa.

Avausjaksossa on esitelty (pahoittelut sen jakson äänenlaadusta, tilanne paranee heti toisesta lähtien) meidät molemmat. SaiPaa on takana eri rooleissa niin kauan, että eiköhän sillä lisenssi puhumiseen aiheesta irtoa. Vai mitä?

Seuraavassa jaksossa (tiistai 26.5.2020) on muuten aiheena jossittelu. Käymme läpi hetkiä, tapahtumia ja ratkaisuja, jotka olisivat voineet muuttaa historian suuntaa. Tai sitten eivät…

Kotisivut
Spotify
iTunes

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *